Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

μισθος θυρωρου 2016

μερκάδα φθιώτιδας
Συνεχίζεται το θρίλερ: Σε έντεκα πανεπιστημιακά ιδρύματα φάκελοι με ύποπτη σκόνη

Σε συναγερμό βρίσκονται οι διωκτικές αλλά και οι πανεπιστημιακές αρχές, καθώς οι ύποπτοι φάκελοι με παραλήπτες πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα, και αποστολέα από τις Ινδίες, οι οποίοι είναι πανομοιότυποι με αυτόν που περιείχε ύποπτη σκόνη και έφτασε την Τετάρτη (09/01) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, ανέρχονται μέχρι στιγμής συνολικά σε έντεκα.


μισθος θυρωρου 2016

Συγκεκριμένα, μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, οι φάκελοι που εντοπίστηκαν σήμερα είχαν παραλήπτες πανεπιστημιακά ιδρύματα σε Άρτα, Αργοστόλι, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Κοζάνη, Αθήνα, Κρήτη, Βόλο και Κέρκυρα, αλλά και την πρώην σχολή ΣΕΛΕΤΕ στην Καλογρέζα.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Ένας φάκελος, με αποδέκτη καθηγητή του ΑΠΘ, εντοπίστηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο φάκελος της Κοζάνης παρελήφθη το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου από κάποιον καθηγητή, ο οποίος τον άνοιξε και κράτησε μόνο τα γραμματόσημα.

Οι Αρχές δεν έχουν ακόμα καταλήξει για το εάν υπάρχει σκόνη μέσα στο φάκελο που έφτασε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά και στην πρώην σχολή ΣΕΛΕΤΕ (ΑΣΠΑΙΤΕ) στην Καλογρέζα.

Παρόλα αυτά, έχει διαπιστωθεί ότι ύποπτη σκόνη υπάρχει μέσα στους δύο φακέλους που εντοπίστηκαν στην Κέρκυρα και το Μετσόβιο.

Ποιος έστειλε το φάκελο με την ύποπτη σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης παραμένουν προληπτικά τα επτά άτομα (πέντε διοικητικοί υπάλληλοι, ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος και ο αστυνομικός που τον παρέλαβε), που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο που παρελήφθη χθες (09/01) το απόγευμα στο κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.



Ο φάκελος είχε αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρυσή Βιτζιλάκη, και είχε αποσταλεί από την Ινδία.

Όπως έγινε γνωστό, με το άνοιγμα του φακέλου, κάποιοι από τους παρόντες εργαζομένους παρουσίασαν συμπτώματα ερεθισμού στο στόμα και στη μύτη, τα οποία από χθες το βράδυ κιόλας είχαν υποχωρήσει.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα, στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, όπου εξετάζεται το περιεχόμενό του, μεταφέρθηκε στις 5 σήμερα το πρωί με πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου C 130, ο φάκελος ο οποίος και παρελήφθη από εξειδικευμένο κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιπλέον, ειδικοί επιστήμονες εξέτασαν τους χώρους του Πανεπιστημίου, όπως σε τέτοιες περιπτώσεις ορίζεται από σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr εικόνες από το σημείο

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με χθεσινοβραδινή απόφαση των πρυτανικών Αρχών έχει ανασταλεί επ' αόριστον.

Στο νησί η ΕΜΑΚ

Τα μεσάνυχτα, και κάτω υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

Το κλιμάκιο, μαζί με ειδικούς του «Δημόκριτου», παρέλαβαν το φάκελο και πραγματοποίησαν έλεγχο στους χώρους του ιδρύματος.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

Με ανακοίνωση της η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη έκανε γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».

Όπως αναφέρει η Πρύτανης στην ανακοίνωσή της, «το μεσημέρι της Τετάρτης παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του».

Και η Πρύτανης καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Συναγερμός για το σπάνιο φαινόμενο που «χτυπά» τη χώρα μας – Τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες


Συνεχίζεται το θρίλερ: Σε επτά πανεπιστημιακά ιδρύματα φάκελοι με ύποπτη σκόνη
01
Συνεχίζεται το θρίλερ: Σε επτά πανεπιστημιακά ιδρύματα φάκελοι με ύποπτη σκόνη


















opac ακαδημία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου