Στην σχετική ανακοίνωση γίνεται αναφορά για «αποικιοποίηση» της χώρας, ενώ τονίζεται πως «το ζητούμενο για τον λαό, που ήταν η συγκρότηση κυβέρνησης Σωτηρίας, κατέληξε σε μία ακόμα κυβέρνηση μνημονιακής «ομηρίας».
σωρρας ρεθυμνο
Επιπλέον χαρακτηρίζουν την Κίνηση ως ένα «άλαλο» κυβερνητικό παράρτημα – παρακολούθημα της κυβέρνησης ΣΥ. ΡΙΖ. Α. – ΑΝ. ΕΛ., έχοντας αναγάγει τον κυβερνητισμό από μέσο σε σκοπό.
«Το ζητούμενο για τον λαό, που ήταν η συγκρότηση κυβέρνησης Σωτηρίας, κατέληξε σε μία ακόμα κυβέρνηση μνημονιακής "ομηρίας"» αναφέρουν τα μέλη της κίνησης και προσθέτουν:
«Η συμμετοχή του "ΠΡΑΤΤΩ" στην κυβέρνηση ΣΥ. ΡΙΖ. Α. – ΑΝ. ΕΛ. έγινε, μεν, με καλές προθέσεις, πλην, όμως, αυτό αποτέλεσε την αιτία της πολιτικής αποδυνάμωσής του ως αυτόνομης πολιτικής συλλογικότητας. Ο στείρος "κυβερνητισμός" επικράτησε τελικά της πολιτικής και ιδεολογίας και η κριτική απωθήθηκε, με την εμφάνιση μιας ιδιότυπης αντιδημοκρατικής αντίληψης στην εσωτερική του λειτουργία».
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Οι υπογράφοντες, δεκατέσσερα (14) στελέχη της Πολιτικής Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», αποχωρούμε από αυτό, λόγω της μετατροπής του σε ένα «άλαλο» κυβερνητικό παράρτημα – παρακολούθημα της κυβέρνησης ΣΥ. ΡΙΖ. Α. – ΑΝ. ΕΛ., έχοντας αναγάγει τον κυβερνητισμό από μέσο σε σκοπό. Η ψήφιση σταθερών μνημονιακών μέτρων που ενισχύουν την «αποικιοποίηση» της χώρας, αποτελούν χτύπημα στον πυρήνα της πολιτικής του πρότασης και «αποκαθήλωση» της πολιτικής και ιδεολογικής «ψυχής» του, αφού το «ΠΡΑΤΤΩ» εισήγαγε στον δημόσιο πολιτικό διάλογο την έννοια της χώρας ως «αποικίας χρέους».
Οι εξελίξεις με τη σταδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακή συνιστώσα, η δημιουργία – με την ψήφιση σχετικών νόμων – μόνιμων μνημονιακών μηχανισμών αποικιοκρατικής αντίληψης, που παγιώνουν τη θέση της χώρας ως «μόνιμου διεθνούς πειραματόζωου» και ως ιδιότυπης «αποικίας χρέους» του Βερολίνου και πάνω απ’ όλα η έλλειψη στρατηγικής απεγκλωβισμού της από τη θηλιά της λιτότητας και η έλλειψη παραγωγικού σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας και προοπτικής για ένα νέο, δίκαιο κοινωνικό μοντέλο, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στην χώρα. Η συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των Ελλήνων, η εκποίηση του δημοσίου πλούτου της χώρας, η διατήρηση ή και η αύξηση του χρέους, η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της και το γεγονός, πως η κλεπτοκρατική ελληνική ολιγαρχία παραμένει ουσιαστικά αλώβητη, δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους και αμέτοχους.
Το ζητούμενο για τον λαό, που ήταν η συγκρότηση κυβέρνησης Σωτηρίας, κατέληξε σε μία ακόμα κυβέρνηση μνημονιακής «ομηρίας».
Η συμμετοχή του «ΠΡΑΤΤΩ» στην κυβέρνηση ΣΥ. ΡΙΖ. Α. – ΑΝ. ΕΛ. έγινε, μεν, με καλές προθέσεις, πλην, όμως, αυτό αποτέλεσε την αιτία της πολιτικής αποδυνάμωσής του ως αυτόνομης πολιτικής συλλογικότητας. Ο στείρος «κυβερνητισμός» επικράτησε τελικά της πολιτικής και ιδεολογίας και η κριτική απωθήθηκε, με την εμφάνιση μιας ιδιότυπης αντιδημοκρατικής αντίληψης στην εσωτερική του λειτουργία.
opel omega lotus цена
6 of 1700
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου