Ειρήνη Λαγούδη: Τα πρώτα αποτελέσματα από το ιατροδικαστικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για λήψη ουσιών που θα επηρέαζαν την αντίληψή της.
αδιαφορος κοκκινου
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων φαίνεται ότι ενισχύουν το σενάριο της δολοφονίας.
Όπως μετέδωσε η εκπομπή LiveNews, τα πρώτα αποτελέσματα από το ιατροδικαστικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για λήψη ουσιών που θα επηρέαζαν την αντίληψή της. Τη στιγμή της φωτιάς δηλαδή, μέσα στο αυτοκίνητο, η γυναίκα είχε πλήρη αντίληψη του τι συνέβαινε και δεν ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών ή άλλων φαρμάκων.
Επίσης, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος φυτοφαρμάκου για το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Όλα αυτά σύμφωνα με την οικογένειά της και τους ειδικούς που ασχολούνται με την υπόθεση ενισχύουν το σενάριο της δολοφονίας.
Πάντως η καθυστέρηση των επίσημων αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες μάλιστα είχαν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Σύμφωνα με την εκπομπή του Έψιλον, τα τελικά αποτελέσματα των τοξικολογικών καθυστερούν, γιατί φαίνεται ότι είναι εκτός λειτουργίας το μηχάνημα του εργαστηρίου και δε μπορεί να «διαβάσει» το μονοξείδιο του άνθρακα! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πάντα, οι τοξικολογικές εξετάσεις της Ειρήνης Λαγούδη, έχουν σταλεί σε άλλη ιατροδικαστική υπηρεσία.
Έρευνες στη λίμνη Τριχωνίδα
Παρά τις έρευνες που πραγματοποιούν οι ειδικοί πραγματογνώμονες στο καμένο αυτοκίνητο της άτυχης 44χρονης και στην περιοχή, όπου βρέθηκε νεκρή η Ειρήνη Λαγούδη, μέχρι στιγμής παραμένει αναπάντητο το ερώτημα που βασανίζει εδώ και ένα περίπου μήνα την οικογένεια της άτυχης μητέρας. Δολοφονήθηκε ή αυτοκτόνησε;
«Κλειδί» στην υπόθεση, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι το κινητό της άτυχης Ειρήνης, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί. Υπάρχουν υποψίες και αναφορές ότι το κινητό της 44χρονης μπορεί να βρίσκεται στο βυθό της λίμνης Τριχωνίδας. Έτσι σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί η ίδια να πέταξε το κινητό της στη λίμνη ή κάποιος που ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Για πρώτη φορά, δύτης βούτηξε στη λίμνη Τριχωνίδα, στη θέση «Άμμος» όπου βρέθηκε νεκρή η Ειρήνη Λαγούδη, για να χαρτογραφήσει το βυθό. Βίντεο και φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε εκπομπή του Έψιλον.
Όπως εξήγησε στην εκπομπή ο Γιάννης Λιαρδάκης (επαγγελματίας δύτης), σε μια λίμνη δεν υπάρχουν δυνατά ρεύματα ώστε το αυτοκίνητό της να έχει παρασυρθεί. Το μόνο πρόβλημα στις στατικές λίμνες, είναι το ίζημα που επικάθεται από βροχή, ή από χώμα που προέρχεται ακόμα και από ελαφρύ κυματισμό.
Μάλιστα πρόσθεσε πως «οι λίμνες δεν είναι ιδανικές για κατάδυση καθώς παρουσιάζουν πολύ χαμηλή ορατότητα και επειδή είναι πάρα πολύ στατικές μπορεί ο δύτης να αναμοχλεύσει το ίζημα με το παραμικρό και μετά αργεί πολύ να καταπέσει».
«Από τη στιγμή που ο δύτης θα μπει στο νερό, στα πρώτα 10 μέτρα μήκος δηλαδή, το βάθος είναι μέχρι 2 μέτρα. Η πρώτη ζώνη που έψαξα ήταν σχετικά ευκολότερη. Είχε καλύτερη ορατότητα, είχε υλικά όπως πέτρα και χώμα και δεν θόλωνε πάρα πολύ εύκολα. Αν κάποιος ήθελε να πετάξει το κινητό, θα ήταν παράδοξο να το πετάξει τόσο κοντά στην ακτή», τόνισε ο Γιάννης Λιαρδάκης. «Το τοπίο στον πυθμένα μετά από 20 μέτρα συνεχίζει να είναι το ίδιο. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη βάση από λάσπη όπου φύονται από πάνω πολύ μεγάλα φύκια. Είναι πολύ πιο σκοτεινά, καθώς το ίζημα εμποδίζει την ακτινοβολία του ήλιου να κατέβει» κατέληξε ο επαγγελματίας δύτης.
Αν και από αυτή την πρώτη έρευνα δεν βρήκε το κινητό, ο ίδιος είπε ότι αν επιστρέψει με μια ομάδα δυτών αλλά και έναν ανιχνευτή μετάλλων, μπορεί να βρεθεί το κινητό της Ειρήνης, αν βρίσκεται εκεί…
κυτταρολογικη εξεταση πλευριτικου υγρου
γεφυρα λυκοβρυσησ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου